globe
Aftenposten Dagbladet Itavisen Nettavisen VG Digi.no Hardware.no

Oppslagsverk og leksikon.

Acronym finder
Her finner du det du måtte ønske av engelske akronymer.

Answers.com
Answers.com gir deg fri adgang til 4 millioner emner fra mer enn 100 ordbøker, leksikon og mye mer.

Arbeidernes leksikon
Arbeidernes Leksikon kom ut i årene 1932-36, og det var det første leksikonet som rettet seg spesifikt mot arbeiderklassen. Dette må ses i sammenheng med arbeiderbevegelsens store mål om å spre kunnskap blant arbeider- og underklassen, og dermed kunne bryte borgerskapets monopol på kunnskpsformidling i samfunnet. 40 år senere kom dette leksikonet til å bli fulgt opp av Pax Leksikon, som ble utgitt i samme ånd.

Britannica
Stort engelsk nettbasert leksikon. Vel verdt et besøk.

Caplex
Caplex nettleksikon er Cappelens gratis leksikon på Internett. Via disse sidene har du tilgang til 64 000 artikler, som oppdateres jevnlig, mange illustrerte med bilder eller interaktive kart. I tillegg omfatter nettstedet en rekke spesialfunksjoner.

CountryReports.org
Leksikon som gir generell informasjon om land, flagg, vær, nasjonalsang osv. Her finner du mengder av statistisk informasjon.

Dictionary.com
Omfattende engelsk ordbok på nett.

EasyTrans.org - Online ordbok
Enkelt oversett ord mellom Engelsk, Spansk og Norsk. Har også verbbøying, tekstoversetting etc.

Encyclopedia.com
Ytterligere et engelsspråklig leksikon på nett.

Encyclopedia Of The Orient
Leksikon som omfatter Nord-Afrika og Orienten.

Leo
Engelsk - Tysk / Tysk - Engelsk ordbok på nett.

Norsk Krigsleksikon
Norsk Krigsleksikon 1940-1945.Boken ble først utgitt i 1995 og nett-utgaven er i første omgang en direkte gjengivelse av boken. Nettutgaven av leksikonet vil etter hvert kunne danne utgangspunkt for en vesentlig utvidelse i bredde og dybde.

Norsk ordbok
Ordbøkene er utarbeidet ved Seksjon for leksikografi og målføregransking på Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) ved Universitetet i Oslo i samarbeid med Norsk språkråd. Bokmålsordboka er utgitt på Universitetsforlaget. Nynorskordboka er utgitt på Det Norske Samlaget.

Norsk rimordbok
Her finner det du trenger om du leter etter ord som rimer.

Oslo Børs minileksikon
Minileksikonet forklarer ord og uttrykk i børsverdenen. Leksikonet er alfabetisk sortert.

Pax Leksikon
Pax Leksikon var unikt i norsk sammenheng da det kom ut i 1976, selv om det har slektskap med Arbeidernes Leksikon fra 1932, og fremdeles står det som et av de mest interessante leksika i den norske floraen av oppslagsverk. Ikke minst skyldes dette tanken som lå bak utgivelsen - at det skulle være et leksikon som skulle bryte det borgerlige herredømmet over kunnskapsfomidlingen. Dette gir leksikonet en helt bevisst politisk vinkling, noe den våkne leser raskt vil legge merke til, og springer ut fra det politisk spennende 1970-tallet, da den radikale venstresiden fremdeles sto sterkt, kvinnebevegelsen var for alvor i ferd med å gjøre seg gjeldende og miljøbevisstheten hos folk var i ferd med å våkne. Som redaksjonen selv sier: "Det er et politisk leksikon, ikke et leksikon for konversasjon."

Translogic
Translogic oversetter, skriver og leser korrektur på tekniske dokumenter, økonomiske publikasjoner, juridiske papirer og medisinske artikler. Bruksanvisninger, bøker, brosjyrer, brev, rapporter, håndbøker, manualer, dokumenter, osv. (kommersiell tjeneste)

Tritrans.net
Norsk - engelsk - spansk ordbok.

Wikipedia
Omfattende online-leksikon hvor alle kan redigere og legge inn informasjon.

Topp

Om du ønsker å rapportere en død link, eller du mener noe mangler i oversikten kan du klikke her for å sende oss informasjon om dette.

Last ned Thunderbird
Last ned Firefox

Nytt fra Mozilla


[CaRP] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (0)