globe
Aftenposten Dagbladet Itavisen Nettavisen VG Digi.no Hardware.no

Mat og drikke.

ABC Matoppskrifter
Målet er å lage et Internettsted som samler alle slags mat og drinkeoppskrifter i en stor database. Her kan brukere selv være med å bygge opp samlingen ved å legge inn sine egne oppskrifter med evt bilde, hente ut oppskrifter, legge inn karakterer og vurderinger av oppskrifter de prøver. Jeg vil og lage ett sted hvor det finnes alle nødvendige opplysninger om mat og ernæring, som oversikter, råvarer, teknikker, ernæringstabeller, e-nummer osv. Sidene skal og være ett sted som samler oppskrifter fra flere mindre nettsteder. Oppskriftene kategoriseres på type, råvare, anledning, land, vanskelighetsgrad og allergi/diett.

Adresseavisa mat og vin
En god del stoff med relasjon til mat og drikke. Vel verdt et besøk.

Apèritif
aperitif.no er Nordens største nettsted om mat og drikke med en rekke unike tjenester bygd på høy redaksjonell kompetanse. aperitif.no redigeres og publiseres av Apéritif AS. Apéritif er samarbeidspartner med SOL, VG Nett, Frisurf samt Bokklubben Mat- og vinglede og leverer redaksjonelt stoff til samtlige nettsteder.

Art of taste
Art of Taste er Hjemmet Mortensens nettsatsing på mat og drikke, og er ledende i Norge innen forbrukerrettet informasjon om mat og drikke i elektroniske medier. Selskapet ble grunnlagt av mat- og vinentusiastene Espen Agdestein og Arnie Stalheim sommeren 2000, og nettstedet gikk på lufta høsten 2001. Sommeren 2005 ble Art of Taste et heleid datterselskap av Hjemmet Mortensen.

In Vino Veritas - www.vinforedrag.no
Ønsker du/dere å lære mer om vin? Da er dette nettstedet verdt et besøk. In Vino Veritas kan holde vinkurs/foredrag over hele landet. Foredragene/vinkursene arrangeres på bestilling og utføres i bedriftens lokaler, private hjem eller alle steder hvor det er mulig å formidle vin og vinglede.

Kokk.no
Kokk.no har ikke bare et bredt utvalg i matoppskrifter, men også spesial temaer som diettmat og barnemat samt borddekking, serviettbretting og blomster m.m. Altså alt som skal til for at du skal få et flott selskap, eller du kanskje bare har lyst til å lære mer.

Matportalen
Matportalen presenterer forbrukerrettet informasjon fra offentlige myndigheter og forskningsmiljøer. Hovedfokus for portalen er sunn og trygg mat. Portalen skal være en inngang til forbrukerorientert informasjon, omhandle risikovurderinger og forslag til håndtering av risiko innen matområdet. Gjeldene kostholdsråd til befolkningen vil til enhver tid være oppdaterte på Matportalen.

Matsiden.no
Matsiden er en startside for matglede på nettet. Her finner du de beste norske kildene for informasjon om mat og drikke til hverdags og fest. Matsidens mål er oppmuntre til kreativitet, matglede og ikke minst til mer kunnskap om mat og matlaging.

Mat Og Drikke
Matogdrikke.no har som mål å bli det ledende startstedet for mat og drikke på internett i Norge. Sidene skal være med å øke den mat- og drikkefaglige kompetansen både hos hobbykokker og profesjonelle. Sidene ble etablert i 1999.

Mat.no
De fire opplysningskontorene i landbruket er bransjenes merkenøytrale markedsførings- og informasjonsorgan. Det overordnede målet er å bidra til økt forbruk av norske landbruksprodukter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning. Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker har et utvidet mål, nemlig å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter uten hensyn til hvor varene er produsert.

MatPrat.no
Matprat.no skal bidra til å fremme forbruket av norsk kjøtt og kjøttvarer i samarbeid med aktørene i den norske kjøttbransjen.

Mine Oppskrifter
En side for deg som er glad i å lage mat og glad i å la andre smake den maten du har laget. Her finner du oppskrifter fra alle verdens hjørner.

Nettavisen: Mat og drikke.
TV2 Nettavisens sider med relasjon til mat og drikke.

Peppernet.no
Peppernet er nettstedet for oss som ikke bare spiser for å bli mette. Mat er kultur og historie, mat har en viktig sosial betydning, mat er geografi, mat er rett og slett spennende!

Smaken av sjokolade
Smaken av Sjokolade er en samling oppskrifter med sjokolade som hovedingrediens. Alle oppskrifter har bilder og nøyaktig beskrivelse av fremgangsmåte. I tillegg finner du opplysninger om sjokoladens historie, arbeidsteknikker og fakta om sjokolade.

Spisekartet restaurantguide
27 restauranter med Direkte Forespørsel Har du brukt Direkte forespørsel i Spisekartet? Det er enkelt og sikkert. Velg blant de 27 restaurantene som har tjenesten, velg tidspunkt, oppgi navn, nummer og epost. Restauranten bekrefter eller ringer deg om detaljene.

Topp

Fra Smaken av sjokolade


Verdens beste sjokoladekake
Etter flere år med overtalelser, trusler og bestikkelser kan vi her på Smaken av Sjokolade endelig offentliggjøre den hittil hemmelige oppskriften på Mesterkakebaker Renate's aller beste og høyeste sjokoladekake. Dette er ikke bare kanskje verdens beste sjokoladekake, men også den mest energirike.

Sjokoladebiter med bær og nøtter
Det er snart jul, og hva kan vel passe bedre på bordet enn et fat med hjemmelaget konfekt? Til denne konfekten passer det godt med tørkede blåbær, tranebær, jordbær eller en blanding av disse. Jordbær er ganske store, og bør deles opp i små biter før de blandes. Klissete arbeid, men vel verdt det! I steden for cashewnøtter eller peanøtter, kan du bruke pistasjnøtter om du vil.

Glutenfri Luftig Sjokoladekake
Dryss kakao på toppen av kakene, dekk med bakepapir, og snu kakene opp-ned. Ta av formens bunn og bakepapiret fra stekingen. Dra så forsiktig kakene tilbake på formenes bunner slik at du kan flytte dem til fryseren uten at de går i stykker. Frys inn kakene i minst en time. Ha fløte, siktet melis, kakao og vaniljesukker i en bolle og pisk det til krem. Ta kakelagene ut av fryseren etter hvert som du skal legge dem på kaken. Legg kakelagene med kakaosiden ned, og bruk ¼ av fyllet på hvert lag.

Sjokoladesaus
a vann, sukker og kakao i en tykkbunnet panne og varm forsiktig opp mens du rører så sukker og kakao løser seg opp. Kok opp under omrøring, og tilsett fløten.Gi et nytt oppkok under omrøring, og la deretter sjokoladesausen småkoke og tykne i ca. 5-6 min mens du rører av og til. Ta pannen av varmen og la sausen avkjøle seg. Om du dekker sausen med plastfolie når den har sluttet å dampe, slipper du at det danner seg snerk på sausen.

Kandisert Appelsinskall
Kandisert appelsinskall er søtt og godt, og ypperlig til dekor og pynt på mange typer mat. Å lage det selv tar litt tid, men det trenger ikke så mye arbeid. Når du har skrellt appelsinene, kan du f.eks. presse dem og bruke juicen til en sjokoladedrikk med appelsin. Sett av noen timer en dag, og følg oppskriften nedenfor, så har du snart pynten til julebaksten klar.

Brownies Med Baileys Og Hvit Sjokolade
Smelt den mørke sjokoladen i en bolle i vannbad sammen med smør eller margarin. Visp til blandingen er helt glatt og fin, og la den deretter avkjøles litt uten at sjokoladen får stivne. Visp godt sammen egg og sukker i en annen bolle rør inn vaniljesukker. Hell sakte i blandingen av sjokolade og smør mens du rører godt. Den smeltede sjokoladen bør ikke være alt for varm. Sikt i melet og rør godt sammen før du tilsetter Baileys. Skjær hvit sjokolade i biter og rør den forsiktig inn i røren.

Brownies Med Hvit Sjokolade Og Mandler
Pisk egg og sukker godt sammen og ha i vaniljesukker. Hell sakte i smeltet sjokolade og smør mens du rører godt hele tiden. Sikt i hvetemelet mens du rører godt sammen. Vend deretter inn små biter av hvit sjokolade og malte (eller finhakkede) mandler og hell røren i den godt smurte formen. Stek kaken i ovnen ved 180C i 25-30 minutter. Bruk en kakenål eller knivspiss for å sjekke når den er klar. La kaken avkjøle seg et par minutter før du skjærer den opp i firkanter som du legger på rist for avkjøling.

Lys Sjokoladedrikk Med Appelsin
Press juicen av appelsinene. Hell 5 dl appelsinjuice i en kjele, og brekk hvit sjokolade i biter. Ha sjokoladen i juicen, og varm forsiktig på lav varme mens du rører. Når sjokoladen har smeltet, har du i finhakket sitronmelisse. Bruk en stavmikser og pisk drikken til den blir luftig og skummer. Om du ikke har stavmikser tilgjengelig, kan du bruke en morter og knuse sitronmelisse før du har den i drikken. Hell appelsinsjokoladen forsiktig i glassene, og dryss over med sjokoladespon.

Sjokoladedrikk Med Appelsin
Smelt 20 g mørk sjokolade i vannbad. Bruk en sprøytepose og dekorer glassene på innsiden med striper av smeltet sjokolade. Sett glassene i kjøleskapet til drikken skal serveres, slik at sjokoladen stivner. Press juicen av appelsinene. Hell 5 dl appelsinjuice i en kjele, og brekk mørk sjokolade i biter. Ha sjokoladen i juicen, og varm forsiktig på lav varme mens du rører. Når sjokoladen har smeltet, har du i finhakket sitronmelisse. Bruk en stavmikser og pisk drikken til den blir luftig og skummer. Om du ikke har stavmikser tilgjengelig, kan du bruke en morter og knuse sitronmelisse før du har den i drikken.

Karibisk Sjokoladedrikk
Ha melk, kakao og sukker i en gryte og kok opp under omrøring. Sett deretter gryten i kaldt vannbad for avkjøling. Pisk fløte og sukker i en bolle og rør inn kokosmelken. Mos bananen og rør den inn i den kalde sjokolademelken. Hell sjokolademelken i høye glass, og legg kokoskrem på toppen. Pynt med kokosmasse og litt siktet kakao.

Topp

Om du ønsker å rapportere en død link, eller du mener noe mangler i oversikten kan du klikke her for å sende oss informasjon om dette.

Last ned Thunderbird
Last ned Firefox

Nytt fra Mozilla