globe
Aftenposten Dagbladet Itavisen Nettavisen VG Digi.no Hardware.no

Derfor skal du installere Service Pack 2.

av T.E. Andersen.

I dag kommer Service Pack 2 på norsk for Windows XP. Denne bør du enten laste ned eller bestille på CD direkte fra Microsoft.

Hvorfor det? tenker du vel? PC`en fungerer jo utmerket som den gjør fra før. Jo, Årsaken er enkel. Selv om PC`en din tilsynelatende fungerer utmerket, så tør jeg påstå at om ikke du alltid er på tå hev og oppdaterer antivirusprogrammet ditt, og jevnlig sjekker for spionprogrammer så er PC`en din infisert av et eller annet. Vel å merke om du har tilgang til internett.
Service Pack 2 er først og fremst en solid sikkerhetsoppdatering. Den har fått en mer fleksibel og forbedret brannmur som er enklere å administrere, og den gir deg også beskjed om sikkerhetsinnstillingene dine ikke er forsvarlig satt opp. I tillegg skal det være enklere å sette opp trådløse nettverk.

Gørrissen som er Microsofts Windows Client-sjef, sier at de kun har oppdaget to konkrete tilfeller hvor det har oppstådd store problemer med inkompatibilitet.
Det ene gjelder Prescott-prosessoren til Intel, der man har opplevd at hovedkort og BIOS ikke fungerer sammen med SP2. Det andre tilfellet gjelder programvare fra TVmedia, som ikke er særlig utbredt her til lands. Alle skrekkmeldingene om at hele 180 programmer ikke ville fungere med SP2 er derfor sterkt overdrevet. I de fleste tilfeller er det bare snakk om små enkle håndgrep for å korrigere dette.

De fleste problemene ligger i sikkerhetsinnstillingene når brannmuren stenger portene på PC`en. Det gjelder derfor bare å finne ut av hvilke porter det programmet som skaper problemer har behov for, og så åpne disse manuelt. Alle - også de som har piratkopierte versjoner - får installert SP2. Og har du ikke SP1 fra før, kommer denne også automatisk. Dette kommer av at Microsoft nå for en gangs skyld setter hensynet til sikkerhet framfor næring. Microsoft har derfor valgt å gi denne sikkerhetsoppdateringen også til de som ikke har gyldig lisens rett og slett av sikkerhetshensyn. Nettet er en lang kjede der disse kan utgjøre svake ledd, og dermed en risiko.

Dette betyr likevel ikke at Microsoft ikke oppfordrer folk like sterkt som før til å skaffe seg gyldig programvare! Ellers forteller Gørrisen at folk som venter på Windows XP-avløseren Longhorn nok må smøre seg med mye tålmodighet. lanseringen skjer tidligst mot slutten av 2006, og det nye filsystemet WinFS kommer ikke før Longhorns serverløsning er på plass en gang i løpet av 2007. Men som Itavisen.no tidligere har skrevet vil grafikkteknologien Avalon og kommunikasjonssystemet Indigo dukke opp i Windows XP.

Klikk her om du ønsker å laste ned eller bestille Service Pack 2 på CD.

Dette er gratis, så hvorfor nøle?

Topp

Tips en venn om denne artikkelen

Last ned Thunderbird
Last ned Firefox

Nytt fra Mozilla


[CaRP] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (0)